Esetek

 

 

13 éves fiú vagyok. 2000. aug. végén kezdődött az orrdugulás és orrfolyás, tüsszentés, szem vörösödése és viszketése. Ezek a tünetek egyre erősödtek. Orvoshoz nem fordultam, mert azt az értesítést kaptam, hogy csak két hónapos előjegyzést vállalnak az allergia vizsgálatra. Elmentem Vega testre, mely többféle pollen, por és atka, tej, élesztő és candida allergiát mutatott ki. Két hónapja tartom a diétát és szedem a Nystatint. Minden panaszom megszűnt

 

33 éves vagyok. Panaszaim  6-8 éve fokozatosan alakultak ki - állandó testsúly problémáim voltak, folyamatosan sikertelenül fogyókúráztam. Idővel kezdtek fájni az  ízületeim majd derékfájdalom, fáradékonyság, hajhullás, has puffadása és láb dagadás is társult az előző panaszaimhoz. Többször voltam kivizsgálva de mindig  egészségesnek minősítettek. Én pedig betegnek éreztem magam. Az allergiavizsgálat csak candidát mutatott ki. Három hónapja állok kezelés alatt. Tüneteim a diéta, gyógyszer és a colonhydroterápia hatására megszűntek; időnként még puffadás tapasztalható. 25kg-ot fogytam. Energikusabb és derűsebb vagyok. Egészségesnek érzem magam.

 

Panaszaim három éve kezdődtek. Egész testre kiterjedő bőralatti vizenyő, ízületi fájdalmak (főleg a térdek, könyökök), majd fulladás, gyengeség, levertség, emésztési problémák (szorulás), hajam elvesztette ragyogását és hullani kezdett. Egy éve voltam általános kivizsgáláson, de az ok nem derült ki ezért kezelést sem kaptam. Hallottam, hogy esetleg panaszaimnak hátterében gombásodás áll ezért elmentem a Vega testre. Ez a vizsgálat candida és élesztő allergiát mutatott ki. Négy hónapja betartom a diétát, gyógynövénykivonatokat szedek és az összes panaszom szinte teljesen elmúlt. A kezelés elején már néhány nap után a vizenyő megszűnt, fogytam öt kilót, elmúltak a fájdalmaim, visszatért az erőm és az életkedvem. Már futni is tudok!!

 

40 éves vagyok. Panaszaim húszéves koromban kezdődtek égető, viszkető fejbőr korpásodással és hajhullással és folyamatos fogínyvérzéssel. Minden kezelés amit a családorvosom és különböző bőrgyógyászok megpróbáltak eredménytelennek bizonyultak. Megcsináltattam a Vega testet, de ez negatív eredmény mutatott. Ennek ellenére, a doktornő mégis egy gombaelleni programot állított be. Ezt követem már 3-4 hónapja. Betartom a javasolt diétát (cukor, penész és állati fehérjementes), szedem a Nystatint és a baktériumokat.

Colonhydroterápián nem voltam, de rendszeresen csinálom a hashajtást. A korpásodás 80-90% -ban megszűnt,  fogytam kb. 10kg-ot és a fogínyvérzés is megszűnt.

 

45 éves nő vagyok. Panaszaim 12 éve kezdődtek hasi puffadással, ízületek fájdalmas duzzanatával, állandó torokgyulladásom volt, majd kialakult az ételallergia, és nagyon fáradékony lettem. Sok édességet ettem és csak híztam. Az utóbbi időben tavasszal és ősszel nem tudtam mozogni. Ezalatt az idő alatt folyamatosan jártam orvostól orvosig, kerestem panaszaimra a megoldást. Puffadásra kaptam hasnyálmirigy gyógyszereket, izületi panaszaimra gyulladás-és fájdalomcsökkentőket, krémeket, a folyamatos torokgyulladásra hosszantartó antibiotikus kezelésben volt részem (a mandulámat 3 éve kivették), az allergiámat diétával próbálták megoldani, a fáradékonyságomra vitaminokat kaptam. De javulni nem akartam, csak rosszabb lett a helyzet. Panaszaim csak fokozódtak. Hallottam a Vega testről és elmentem. Az eredmény a következő volt: marha, disznó, birkahús, tej, tejtermékek, tojás, szója, por  és candida albicans ( 28) allergia. A doktornő által javasolt kezelést (diéta, Nystatin, Nizoral, jótékony baktériumok, hashajtás) nyolc hónapja tartom és az eredmény látványos. Ízületi panaszaim alig vannak, könnyen mozgok, fogytam 25 kilót anélkül hogy éheztem volna, nem vagyok felpuffadva, nincs torokgyulladásom, tele vagyok vitalitással, nem vagyok többet beteg és ez az érzés ennyi szenvedés után nagyon jó.

 

50 éves nõ vagyok. Daganatos betegség miatt leszázalékoltak. Panaszaim 1999-ben, a chemoterápiás kezelés után jelentkeztek.  Étkezések utáni bélfájdalom, puffadás, székrekedés, iszonyúan bűzös bélgáz (különösen a hús, vagy tejtermék fogyasztása után így ezek fogyasztását próbáltam csökkenteni), és folyamatosan a garatomban gombák voltak jelen amire Diflucant kaptam 7x50mg-ot. 2000. szeptemberében voltam Vega allergia vizsgálaton. Kimutatták a Candida Albicans (40) allergiát valamint a tej, tojássárgája és házipor allergiát. Öt hete kapom a Nizoralt , Nystatint  és  háromszor voltam colon terápián. Azóta nem fájnak a beleim, nincs puffadás és bűzös gázosodás, rendeződött a székletem, a torokgombásodás is megszűnt, sokkal jobb a közérzetem.

 

50 éves nő vagyok, ügyintézéssel foglalkozom. Szüntelen panaszaim 25 éves koromban kezdődtek: bal mell alatt zsibbadás egy ponton, amely fokozatosan terjedt a bal mellre, aztán a jobb mellre; nagyon fájt a hátam, gyomrom, fejem, végtagjaim, zúgott a fülem. Ezek megjelenése után közvetlenül orvoshoz fordultam, többszöri kórházi, teljes kivizsgáláson estem át (röntgen, vastagbél röntgen, hát, mell, tüdő, gyomor tükrözés, ultrahang, gyomorröntgen, idegrendszeri-, nőgyógyászati-, urológiai kivizsgálás). Az eredmények negatívak voltak. Gyógyszeres kezelést kaptam: idegnyugtatókat, gyulladáscsökkentőket, polybé injekciót. Javulást nem tapasztaltam, sõt, a tünetek terjedtek tovább és egyre elviselhetetlenebbé váltak. Megnőtt az étvágyam, meghíztam. A közegészségügyben végzett allergia vizsgálat eredménye negatív volt. A VEGA test allergia vizsgálat Alternaria ten (40) és Candida alb. (36) érzékenységet és házipor -, élesztő allergiát mutatott ki. A kezelést doktornő 2001. jan. 31-én kezdte: diétát, Nystatin drazsé és Acidophilus kapszula szedését valamint colon hydroterápiát javasolt. A gyógyszeres kezelés első 2 hetében egészségesen éreztem magam. Aztán a két hét után hasfájás, borzasztó fej- és gyomorfájás következett, rá egy héttel, elmentem colon hydroterápiára. A fejfájás elmúlt, a gyomrom enyhén érzékeny maradt még. Időközben nyakcsigolya meszesedésből eredő új zsibbadások is kis mértékben csökkentek. 1 hónap alatt 4 kg-ot fogytam, a tünetek fokozatosan csökkentek. Az első colonhydroterápia  50% elhalt, 50% élőgomba telepet mutatott. A második kezelés már  60%-40% volt az arány az elhaltak javára. Közben a doktornő javaslatára a Nystatin tablettát a napi 3X1-rõl 3X2-re emeltük és szigorítottunk a diétán. Ennek eredménye az lett, hogy a harmadik colonhydroterápia már csak kevés elhalt gombát mutatott ki. Közben javult a lelki- és idegállapotom is. Említésre méltó, hogy az évek hosszú során állandóan nagyfokú félelemérzetem, sírós, aggályos, lelki bánatom volt. Sokszor kérdeztem magamtól, hogy ki bánt engem, hogy állandóan megbántódottság, lelki sértettség uralkodott rajtam. Sokszor sorscsapásnak éreztem az életem. Most, április végén sokkal jobb a közérzetem, a lelkivilágom egyensúlya talán már helyre is állt, sokkal reálisabban, és nem sötéten látom az életem. Még vannak tünetek, viszketés, néha émelyeg a gyomrom, de ez már sokkal elviselhetőbb élet, mint az elmúlt években volt.

 

63 éves zenepedagógus vagyok. Szűcs munkahelyben születtem és éltem négy éves koromig. 13 hónapig szoptam mégis négy éves koromig 4 szer volt tüdőgyulladásom. Mindig gyenge, vérszegény gyermek voltam. A torna alól felmentettek, nyolc éves korom óta zongorázom. Kamaszkoromban már fáradékony voltam és emésztési problémaim is voltak. 23 évesen influenza miatt nagy adag penicilint kaptam. Ekkor rosszul lettem. Szülés után nehezen regenerálódtam. Négy és fél év után elváltam. Ekkor kezdődött a visszatérő epehólyag gyulladás, nyombélfekély, diéta, nyugtatók szedése, antibiotikumok, majd hüvelygombásodás, viszérgyulladás. Idegeim egyre labilisek lettek, a labor vizsgálatok pedig folyamatosan negatívak voltak. Joggal voltam felháborodva, hogy akkor miért érzem magam mindig rosszul. 1990.-ben próbálkoztam természetgyógyászati módszerekkel segíteni magamon, de akkor még kezdetleges volt ez az irány. Táplálkozásomat változtattam és talpmasszázst is  próbáltam, de utólag kiderült, hogy nem jó helyen.  Négy éve van állandó hasmenésem. Vastagbéltükrözés nem mutatott ki semmit, az adott erős gyógyszerektől még rosszabb lett a helyzet, kiszáradtam. Jó egy éve tudom, hogy candidás vagyok és előbb egyedül kerestem az utat a ma már kapható hazai és külföldi könyvek alapján. Most már tudom, hogy ez így nem megy. Nem tudhatok kémiai összefüggéseket, nincs tapasztalatom, annak ellenére, hogy sok betegtársat megkerestem, kicseréltük a tapasztalatainkat. Minden egyén más, mások a reagálások. Rövid idő alatt amióta a doktornő kezelése alatt vagyok már is tapasztalom a kedvező változást - jobb a közérzetem, csökkent a hasmenés.

                                                     Copyright 2015. Dr. László Mária. Minden jog fenntartva.

Honlap készítés