Candida szűrés és kezelés

 

 

A candidiasis egy civilizációs betegség melyben a lakosság nagy része szenved anélkül, hogy tudná, és gyakran az orvos sem gondol rá. A belekben normálisan is jelenlevő élesztőgomba csak akkor jelent veszélyt, ha elszaporodik. Szaporodását elősegíti az antibiotikumok túlzott fogyasztása, nem megfelelő táplálkozás (nagymértékű fehérlisztből készült cukros pékáru, édes üdítők fogyasztása), és az immunrendszer gyengesége.

Gyakori tünete a nyákos hasmenés, vagy szorulás, erőteljes puffadás, viszketés, indokolatlan fáradékonyság, allergia, édességutáni vágy, hízás, sikertelen fogyókúrák, fogyás stb.

A diagnózis felállítása nem könnyű feladat mivel egészségeseknél is a gomba kis mennyiségben kimutatható  a székletben, de súlyos betegnél is előfordulhat, hogy a vizsgált székletmintában nincs kimutatható gomba. Néha csak az orvos ráérzése a célravezető.

 

Diagnózis felállítása

  • Anamnézis (a beteg panaszainak rögzítése)
  • Az orvosi vizsgálat
  • Vérvizsgálat – candida elleni antitestek kimutatása
  • Váladéktenyésztés – nyelvkaparék, köpet, vizelet, széklet, hüvely vagy egyéb váladék
  • Sötétlátóterű mikroszkópos élő vércsepp analízis
  • Sötétlátóterű mikroszkópos székletvizsgálat gombára
  • Allergia vizsgálat gombákra és egyéb anyagokra

 

Terápia

Mindig egyénre szabott, a beteg aktív részvételét igényli az életmódváltásban, hosszantartó és komplex. Magába foglalja a gyógyszerek, vagy / és gombaölő hatású gyógynövények, homeopátiás szerek kombinációját, diétát, jótékony baktériumok pótlását, béltisztítást, tápanyaghiány pótlását táplálék kiegészítőkkel, és a lelki gondozást.

 

Figyelmeztetés!

A diagnózis felállítása és a terápia orvosi feladat. Ne bízza magát  laikusokra, mert a panaszait nem biztos, hogy az elszaporodott gombák okozzák! Lehet, hogy a tünetek mögött komoly betegség rejlik és az elvesztett idő a nem megfelelő kezelés miatt, késlelteti sikeres gyógyulását. 

 

 

     Sarjadzó gombák a székletben, nagy telep        Fonalas gomba 

                     Sarjadzó gombák a székletben                                                 Fonalas gomba a székletben

                                                     Copyright 2015. Dr. László Mária. Minden jog fenntartva.

Honlap készítés